Връчи наградата на Човек на годината 2014

Home > Връчи наградата на Човек на годината 2014

Истинските герои заслужават награда. Връчи им я!

Доброволците по време на наводненията са Човек на годината 2014.

Връчи им наградата, като подкрепиш каузата им — изпрати SMS с текст DMS ZAEDNO на номер 17 777.

Кои са те: През 2014 г. стотици хора се стекоха в засегнатите от проливни дъждове райони и помогнаха да се предотвратят допълнителни жертви и щети, както и да се запази достойнството на пострадалите от наводненията. По време на разразилите се бедствия, именно тези хора се оказаха много по-адекватни от управляващите. Те се притекоха на помощ там, където държавата отсъстваше.

Защо да ги наградя: Доброволците действаха светкавично, адекватно, безкористно. Те проявиха изключителна доблест и себеотрицание, като доказаха, че сред нас все още има хора с открити сърца, водени единствено от желанието да помогнат.

Въпреки това, в засегнатите от бедствията през 2014 г. райони в България все още има хора с разрушени, невъзстановени или непригодни за живот домове. Някои хора продължават да живеят в обитаемата част на къщите си, но са изгубили цялата си покъщнина – мебели, печки, перални, топли дрехи, обувки и завивки. Щетите, понесени от наводненията, за много от пострадалите означават липса на средства за редовни разходи като лекарства, учебници, хигиенни материали, храна. Ситуацията в гр. Мизия и околността е особено тежка. Кампаниите за фондонабиране за този район трудно покриват нуждите на пострадалите там. Целият първи етаж на училището в Мизия е унищожен.

Подкрепи каузата на доброволците, като подкрепиш пострадалите от наводненията. Изпрати sms с текст DMS ZAEDNO на кратък номер 17777.  Повече информация за кампанията можеш да намериш като кликнеш тук.

Можете да подкрепите инициативата и като поставите в своя уебсайт, блог или Facebook профил банери или изображения популяризиращи кампанията. Такива можете да изтеглите от тук.

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva