Бояна Петкова

Home > Човек на годината 2014 > Бояна Петкова

Мотиви

Бояна Петкова е изключително борбен човек, който успява да преодолее личната загуба и започва неспирна борба с бюрократичното равнодушие за подкрепа на родители, преживели интраутеринна или перинатална смърт на дете.

Допълнителна информация:

Бояна Петкова е основателка на „Макове за Мери“ – фондация за подкрепа на родители, преживели интраутеринна или перинатална смърт на дете. За периода ноември 2013 г. – октомври 2014 г. Бояна участва в редица публични дискусии и дава гласност на темата в медиите. Бояна организира няколко фотоизложби с благотворителна цел, сред които Малки неща и 1300 грама, последната – с подкрепата на БХК.

Бояна Петкова е инициатор на петицията Децата ни не са биологичен отпадък, с която призовава да се преустанови практиката мъртвородените бебета да се изгарят от здравните заведения като биологичен отпадък. През 2012 г. печели специална грамота за „За лична правозащитна смелост“ в Наградите „Човек на годината“ 2013.

Номинирана от Божидар Пангелов

boyana-petkova-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

НАГРАДА

Човек на годината 2014

Гласувайте

Как да подкрепите номинираната?

Станете доброволци!

Винаги ще приемем с благодарност доброволната помощ на преводачи, уебдизайнери, PR- и IT-специалисти, хора с опит в писането (и изпълняването) на проекти по различни програми, психолози, и въобще всякакви креативни човеци с големи сърца. Също така продължаваме да търсим асистент, който има желанието да се задълбочи в сферата на дейност на фондацията и да допринася дългосрочно и отговорно за работата ѝ.

Подарете ни книга или филм за медиатеката!

В медиатеката ще намерите линк към списъка ни с желания. Ако се чудите коя книга да изберете, свържете се с нас.

Подкрепете ни с дарение!

Фондацията се издържа от дарения – с тях се финансира дейността ни – отпечатването на флайери и други информационни материали за родители; поддържане на групата за психологическа подкрепа; превод и издаване на книги; организиране на обучения за професионалисти – медицински персонал и психолози; организиране на семинари и конференции, свързани с перинаталната детска смърт и усилия, насочени към превенцията й. Много от тези проекти все още предстои да бъдат реализирани, но това може да се случи само с ваша помощ! За Фондацията към момента работят единствено доброволци.

Фондация “Макове за Мери”

Банка ДСК
IBAN BG64STSA93000020744134
BIC STSABGSF

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva