Десислава Иванчева

Home > Човек на годината 2016 > Десислава Иванчева

Мотиви на номиниращия

Десислава Иванчева поведе протестите срещу презастрояването в столичния квартал “Младост”. Вследствие на тях бе спряно строителството в градинка с катерушки. Беше избрана за председател на Инициативен комитет “За Зелен Младост”, който всекидевно събира подписи за провеждане на референдум за мораториум върху строителството. Така ще се защитят правата на гражданите, които разполагат с все по-малко зелени площи. Организира и участва в акции по засаждане на дървета и облагородяване на квартала. Още за дейността на Десислава Иванчева може да намерите в следните публикации:

С дейността си Десислава Иванчева отговаря на повечето критерии за номиниране за “Човек на годината”, а именно: да има значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото, да вдъхновява към действие, да се отличава с гражданска доблест, да е новаторска и оригинална.Номинирана от Владимир Клисуров

Десислава Иванчева трябва да бъде отличена, защото се бори да спаси зелените площи в столичния ж.к. “Младост”. Тя оглави гражданските протести и вдъхнови хиляди жители на квартала да се противопоставят на мафията и нечистите интереси. Благодарение на разбунените духове бе спасена детска площадка. За да добие популярност зелената кауза, от Инициативния комитет “За Зелен Младост”, чийто председател е Десислава, засадиха дръвчета на местата, където се планират строежи. Десислава Иванчева е уникален лидер и организатор, който денонощно се труди за успеха на начинанието, което цели да запази междублоковите пространства, растителността и детските площадки. Независимо от атмосферните условия, Десислава събира подписи на граждани за местен референдум, който се бори срещу презастрояването.

Номинирана от Аделина Георгиева

desislava-ivancheva

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2016

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva