Еми Барух

Мотиви

Дали става въпрос за свободата на словото или пък за независимостта на съдебната система, за медийната свобода в страната или за протестите срещу загубилото всякаква легитимност правителство, Еми Барух е там и се бори. Нейното оръжие е словото – словото като противовес на цензурата и задкулисието, на безочието и наглостта на властимащите и опитите им да ограничат правата на и свободите на гражданите.

Известна преводачка и журналистка, Еми Барух безстрашно се изправя срещу всичко това с изключителна смелост и доблест и се застъпва с името си за правата и свободата на всички нас.

През септември 2013 г. Еми, заедно с Иван Бедров, бяха освободени от работата им като коментатори към българската редакция на Дойче веле, след писмо на Корпоративна търговска банка станала еманация на манипулациите и зависимостите в българските медии. Въпреки това те не се уплашиха, а напротив излязоха в медийното пространство и за пореден пък показаха, че най-силното оръжие срещу олигархията е словото – гарант на демократичността и свободата.

Номинирам само Еми Барух за Човек на годината, тъй като колегата й Иван Бедров е част от журито на наградите. Смятам, че тя е един достоен журналист и напълно заслужава да бъде Човека на 2013 г.
Номиниран от Калоян Станев

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva