1) Да е прецедент в правозащитната сфера.

Галя и членовете на организацията полагат неимоверни усилия Закона за защита на животните  да се прилага, да има контрол над спазването му и нарушителите да бъдат санкционираните. Например, прецедент за района е кампанията, водена от Галя, която доведе до ареста на Райчо Иванов за жестокост към куче (влачене с автомобил) през 2013 г.

2) Да има значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото.

Галя Конзова и Animal Hope Bulgaria – Plovdiv имат няколко успешни кампании зад гърба си за промотиране на осиновяванията на бездомни животни, включително и от Общинския приют в Пловдив. Имат кампании, които обединяват децата и животните, както и съвместна дейсност с други организации за защита на животните.

3) Да вдъхновява към действие.

Animal Hope Bulgaria – Plovdiv е изключително дейна организация, която увлича последователи и гради доверие към каузата. Пример за това е уникалната подкпрепа във Фейсбук, може би една от организациите с най-много харесвания: 22 707 към 14 ноември 2016 г.

4) Да се отличава с гражданска доблест.

Галя Конзова и Animal Hope Bulgaria – Plovdiv винаги поставят интересите на животните на първо място.

5) Да е новаторска и оригинална.

Галя Конзова и Animal Hope Bulgaria – Plovdiv изграждат през 2016 г. Кастрационен център за бездомни животни, където към момента са кастрирани безпланто и без субсидии от държавата/общината стотици животни. Това е основната причина за номинацията.

– Номинация от Ели Матовска

Допълнителна информация:

През 2016 г. отварят свой Кастрационен център – първи по рода си в град Пловдив, в който се извършват безплатни кастрации на бездомни кучета и котки. Всички от екипа работят на доброволни начала.