Инициатива „Правосъдие за всеки“

Home > Човек на годината 2015 > Инициатива „Правосъдие за всеки“

Мотиви

Най-важната причина за моята номинация е това, че група от активни граждани, без партиен цвят, се посвещават на абсолютно доброволни начала да работят за установяване господството на закона в страната. Основният проблем, който се заемат да разрешат, е настоящата зависимост на съдебната власт, неефективното правораздаване и ширещата се корупция по най-високите етажи на властта.

Номинирани от Калинка Василева

Допълнителна информация:

Инициативата „Правосъдие за всеки” е независима гражданска общност с мисията за установяване на справедливост в българското общество чрез независим съд и ефективно правораздаване като задължително условие за социален и икономически просперитет. Тя не е партийно ангажирана и представлява вижданията на широк кръг общественици.

Инициативата „Правосъдие за всеки“ иска да внесе в Народното събрание 7 конкретни предложения за задълбочаване на съдебната реформа. В инициативния комитет са Велислав Величков, Биляна Гяурова – Вегертседер от Българския институт за правни инициативи, адв. Гергана Върбанова, Деян Василев, Искрен Кръстев, Любомир Авджийски от Института за пазарна политика и правозащитният адвокат Михаил Екимджиев.

Тази година те започнаха кампания по популяризиране на необходимостта от съдебна реформа в страната ни. Кампанията цели да запознае широката общественост с важността на законодателните промени, както и да събере подкрепа за ключови предложения за промяна в Конституцията на Република България.

pravosadie-za-vseki

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Как да подкрепите инициативата?

Ако сте съмишленик на идеите на Национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“, може да се включите и да помогнете за постигането на целите, като направите следното:

Направете дарение за инициативата по банков път:

Получател: НГИ „Правосъдие за всеки“

IBAN: BG32BPBI79401081798801

Банка: Юробанк България АД

Поканете поне 7 Ваши приятели да се присъединят към подписката и да харесат Фейсбук страницата.

Запишете се за доброволец за събиране на подписи.

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva