Ирина Илиева – ГС „Алцхаймер – България“

Home > Човек на годината 2015 > Ирина Илиева – ГС „Алцхаймер – България“

Мотиви

Ирина Илиева е създател и изпълнителен секретар на Гражданско Сдружение „Алцхаймер България“. Тя неуморно се бори за защитата на една не много популярна кауза – правата на възрастните хора и болните с деменция.

През 2014 – 2015г. сдружението и госпожа Илиева бяха част от проекта на Eurocarers InnoVage – програма, целяща разработването на интернет платформа, която да събира на едно място информация както за болните, така и за техните обгрижващи (наречени непрофесионални гледачи), за болногледачите и за работодателите. Благодарение на неуморната работа на Ирина Илиева ГС“ Алцхаймер – България“ е член на организациите Алцхаймер – Европа и Eurocarers, от които екипът на сдружението усвоява полезни практики, които могат да бъдат приложени и в България.

Всяка година Ирина Илиева е един от главните организатори на множество кръгли маси, на които се обсъждат правата на болните с деменция, на честванията по повод Световния ден на болните с Алцхаймер и на много други проекти. Ирина Илиева е и човекът, който „стои“ зад множество декларации и писма към Министерството на здравеопазването, с които се апелира към промяна на закона за възрастните хора.

Номинирам Ирина Илиева, защото тя е един човек, който се бори за една все още непопулярна в България кауза, но не се отказва и помага живота на възрастните хора да стане малко по – добър!

Номинирана от Петя Банчева

Ирина Илиева

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva