ЛГБТ Действие

Home > Човек на годината 2011 > ЛГБТ Действие

Мотиви

Номинирам „Действие“ за втора поредна година (миналогодишната номинация не беше от мен), защото и от ноември 2010 г. тези млади хора направиха чудесни неща за ЛГБТ общността.

По повод Международния ден за борба с хомофобията те заснеха поредица от кратки филмчета, в които обикновени хора разказват за сблъсъците си с това заболяване на духа. Също така се включиха в организирането на велошествие срещу хомофобията, което се надявам да стане традиция.

Много се изненадах и зарадвах на резултата, който постигнаха срещу дискриминационната цензура, налагана по-рано от музикалния канал MAD TV. Благодарение на техните усилия телевизията прекрати тази срамна практика.

Но несъмнено най-значимото нещо, което направиха през изминалата година, бе сформирането на първата в България група за подкрепа и взаимопомощ на ЛГБТ младежи.
В страната ни никога не е имало подобно нещо, а адски много млади хора се нуждаят от подкрепа; самият аз бих дал много да бях имал достъп до такъв ресурс, когато имах такава нужда. Изключително важно и ценно е, че успяха да приобщят към проекта и един прекрасен психотерапевт, когото имам честта да познавам лично.“

Допълнителна информация:
В момента младежка ЛГБТ организация „Действие“ работи и по проект „Група за подкрепа и взаимопомощ на ЛГБТ младежи“. В неговите рамки се организират срещи, които протичат като неформални разговори, водени от психолог и психотерапевт; провеждат се в приятелска и защитена среда. Срещите са за нехетеросексуални млади хора, имащи нужда от съвет – правят се два пъти месечно.Номиниран от Владимир Георгиев

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva