Loveguide е интерактивна платформа, която се стреми да компенсира липсата на сексуално образование в българските училища. Всъщност освен онлайн, тя ще достига до тийнейджърите и чрез разнообразни обучения, провеждани в цялата страна. През октомври 2016 г. Loveguide стартира нов видео канал за тийнейджъри между 13 и 18 години. Първият видео канал в  България, който ще помага на тийнейджърите със съвети за любовта, секса и отношенията между хората.

България е в челото на всички негативни статистики, свързани със сексуалното здраве на младите хора. Според създателите на сайта, основната причина за това е, че здравното образование не е част от задължителната училищна програма, а вкъщи сексът традиционно е тема табу. Децата не получават подходящата информация и се учат на принципа проба-грешка, от връстниците и порното, заливащо ги отвсякъде.

Проблемът, който новият видеоканал адресира, всъщност е огромен – страната ни е на първо място в Европа по нежелани бременности и раждания при момичетата между 14 и 19 години. Девет от всеки нови десет случаи на ХИВ са се заразили по сексуален път, докато преди 3-4 години това е било при инжекционна употреба на наркотици, над 50% от новите случаи на ХИВ са хора между 15 и 29 години. Loveguide.bg е един от финалистите в първото издание на най-голямата социлано отговорна инициатива на “Нова Броудкастинг Груп” – ПРОМЯНАТА, реализирана съвместно с фондация „Промяната”, част от Reach for Change.

Според данните от последния доклад на “Барометър”, обявен от Европейската мрежа на Международната федерация по семейно планиране, едва 20,9% от българските ученици имат достъп до лекции в областта на здравното и сексуално образование и модерните методи за контрацепция в училище. Loveguide.bg е опит да се осигури правото на достъп до сексуално образование на младите хора в България, като предостави информация за сексуално преносими инфекции, нежелана бременност, както и за отношението на противоположния пол към секса и други теми.

– Номинация от Рая Раева