Любомила Кривошиева от фондация „Дивите животни“

Home > Човек на годината 2015 > Любомила Кривошиева от фондация „Дивите животни“

Мотиви

Любомила Емилова Кривошиева е светлина в края на тунела и не само за дивите животни, а за човечеството като цяло. По всяко време от фондация „Дивите животни“ са ми оказвали помощ и са ми давали необходимата информация. Иска се много сърце за това, което тя прави – малко хора помагат на дивите животни.

Номинирана от Силвана Георгиева

Допълнителна информация:

Любомила Кривошиева е основател и управител на фондация „Дивите животни“, където хора, намерили пострадало или застрашено диво животно, могат да потърсят помощ – да го оставят за грижи и лечение или да получат съвет как да му помогнат.

Освен спасяването на диви животни, организацията се занимава и с образователна дейност. Страницата ѝ във Facebook е следвана от над 13 000 души и на нея редовно се публикува информация за начините, по които може да се помогне на дивите животни, кои са най-честите причини те да изпадат в беда, както и начини да ги предпазим от човешка дейност, която им вреди.

Любомила е носител на Наградата на публиката „Човек на годината“ за 2014 г. Според правилата на наградите тя не може да се състезава повторно за нея.

lyubomila-krivoshieva-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva