Магдалина Генова

Home > Човек на годината 2015 > Магдалина Генова

Мотиви

Номинирам Магдалина Генова, политически блогър и активист, позната като Нервната акула от едноименния блог, заради това, че упорито и смело защитва човешките права, включително правата на малцинствата и ЛГБТ правата. Тя безкомпромисно се застъпва за тях или застава против несправедливостта и корупцията в държавата чрез нейните блог статии, които адекватно и точно аргументират даден проблем и съответно често биват препубликувани от национални онлайн медии като Дневник или Mediapool.

През 2015 г. тя също участва на TEDxMladostWomen 2015, където говори за това как езикът на омраза и престъпленията от омраза засягат не само хора с различна сексуална ориентация, раса или религия, а всеки един от нас.

Няколко статии от периода ноември 2014 г. – октомври 2015 г.:

1. Кампанията против потреблението на контрабандни цигари, подкрепена от “Булгартабак Холдинг” АД в партньорство с Министерство на финансите и други: https://nervousshark.wordpress.com/2015/01/22/moral-kontrabanda/

2. Да си гей в България: https://nervousshark.wordpress.com/2015/06/28/da-si-gay-v-balgaria/

3. Африканските диктатори и диктатурата на лошия вкус: https://nervousshark.wordpress.com/2015/09/15/afrikanskite-diktatori-i-diktaturata-na-loshia-vkus/

Допълнителна информация:

От много години работи като мениджър в IT сферата, по образование е икономист. През 2012 г. е била номинирана за наградите „Човек на годината“ за своята методична и упорита работа и успех във връзка с въвеждането на законови промени в наказателния и наказателно процесуалния кодекс, както и в закона за защита от дискриминацията, които направиха живота на ЛГБТ хората малко по-сигурен и малко по-добър. Тя е също така основател и член на редица организации като БГО „Джемини“, Български активистки алианс, фондация „София прайд“ и е регионален директор за Балканите на световната организация Interpride.

Номинирана от Красимира Славова

_MG_1841

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva