Мария Милкова

Home > Човек на годината 2015 > Мария Милкова

Мотиви

Мария Милкова е журналист в Нова телевизия. Тя има дълъг опит в отразяването на социални теми, като прави впечатление талантът ѝ да открива историите на хора, чиито проблеми и постижения традиционно остават извън фокуса на медийното внимание. От избухването на т.нар. „бежанска криза“ Мария следи отблизо темата, посвещавайки репортажи на непридружените непълнолетни деца, потърсили убежище в България, изгонените от село „Розово“ две бежански семейства и др.

През 2015 г. Мария беше един от малцината български журналисти, обърнали специално внимание на проблема с липсата на легален достъп на бежанци до българска територия през ГКПП-тата, независимо от твърденията на управяващите, че такъв е възможен.

През изтичащата година журналистката направи забележителни материали, посветени на живота на хора с тежки увреждания, както и на системните проблеми с третирането на психично болни у нас.

Ще запомним Мария и с поредицата нейни репортажи за българския национален отбор по футбол за бездомни – „Отбора на надеждата“, както и с фотоизложбата й „Изчезващи видове“, част от тазгодишния фестивал „Фотофабрика“.

Номинирана от Пламена Тодорова

maraki

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva