Огнян Исаев

Home > Човек на годината 2014 > Огнян Исаев

Мотиви

Огнян Исаев е завършил бакалавър по журналистика и магистър по психология. Журналист на свободна практика и блогър. Той активно отстоява гражданската си позиция, като води борба за правата на ромското общество в България и се противопоставя на антиромските стереотипи. Вече десетина години работи по младежки социални програми и инициативи в областта на гражданското образование, общностно развитие и човешки права. Миналата година завърши и Българското училище за политика „Димитър Паница” към НБУ, а сега е част и от екипа на международния Ромски образователен фонд.

Допълнителна информация:

Огнян Исаев е част от инициативен комитет „Срещу епидемията от омраза и за прилагането на законите“, организирал протест срещу речта на омразата и бездействието на правоприлагащите органи спрямо разпространението ѝ. В рамките на протеста, състоял се на 4-ти юли т.г. пред Съдебна палата гр. София е връчено „Протестно писмо на български граждани срещу епидемията от омраза и бездействието на Прокуратурата” на Главния прокурор Сотир Цацаров и на председателя на ВКС проф. Лазар Груев.

Критичната гражданска позиция личи и от неговата статия за следизборната ситуация в България: „Свиквайте с ромите във властта, но не и с имитациите им“. Огнян Исаев поддържа собствен блог, в който публикува свои социални, политически и медийни анализи и коментари.

Номиниран от Юлиян Нанков

ognyan-isaev-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva