Проект „Общество“

Home > Човек на годината 2014 > Проект „Общество“

Мотиви

Участниците в проектът „Общество“ създават инфографики, въздействащи илюстраци, приложения, сайтове, целящи да улеснят гражданите, прескачайки общинската и държавна бюрокрация, както и да публикуват в достъпен формат отворени данни от обществена значимост. Сред тях е Демонстрационният портал за отворени данни, на който различни организации ще публикуват данни – например ЦИК с информация за гласувания, Сметната палата с информация за имуществото на депутатите, НСИ с цялата статистика, с която разполагат. Качените тук данни ще са публикувани в специален формат, така че журналисти, програмисти и бизнес организации да може да базират програми и анализи върху тях, a не в неизползваем pdf файл.

Друг портал, почти довършен от „Общество“, е Питай ги. Идеята му e на едно място да са задават всякакви въпроси към държавните институции, като гражданите си избират към коя точно институция да се обърнат.

Номинирани от Светла Баева

Допълнителна информация:

 

Има и проекти, които са фокусирани над специализирана тема като например екология, но ползват технологии в опита си да помогнат. Участниците в „Общество“ правят това от желание и отделят от свободното си време за проектите. Те са група от над 250 човека, от които всеки помага с малко чрез професионалните си умения, за да може чрез дигитално творчество да се проправи път за една по-удобна България. Под дигитално творчество се има предвид: софтуер, илюстрации, анимация, графичен дизайн, маркетинг, бизнес анализа,  както и специализирани умения в дадена специализирана сфера.

obshtestvo-386x386

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Как да подкрепим номинираните?

Участвай

 

Общество.бг са участниците в него, а организацията и формалността е единствено, за да дава сила там, където бюрокрацията го изисква.

Когато се включиш към Общество.бг ти не си просто доброволец към организация, а обратното – организацията е за да ти помага на теб като участник да направиш това което искаш.

 1. Регистрирай се на сайта на Общество.бг, за да могат да те намират останалите участници. При проблеми, пиши на (info@obshtestvo.bg).
 2. Присъедини се към общата организационна Facebook група.
 3. Запознай се с насоките за работа по проекти в Общество.бг.
 4. Пиши във facebook групата с малко информация за теб и въпроси, които имаш.

Направи дарение

 

Ако смяташ че идеите разработвани в Общество.бг си струват да съществуват, но не можеш да отделиш време може би имаш възможост да помогнеш с дарение:

 1. по интернет чрез формата за дарение
 2. или по банков път:
  Получател:
  Фондация Общество точка бг
  IBAN: BG05FINV91501216045871
  Банка: Първа Инвестиционна банка

Ако правите дарение от чужбина:
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Титуляр: Fondatsiya Obshtestvo dot bg
Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia;
Вижте и банките кореспонденти.

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva