Радина Велчева и фондация „Искам бебе“

Home > Човек на годината 2014 > Радина Велчева и фондация „Искам бебе“

Мотиви

Преди години никога не съм си и мислила, че животът може да ми се преобърне на 360 градуса, да изгубя надежда и вяра, но се случи. За щастие, малко след това срещнах Радина Велчева. Представиха ми я като председател на фондация „Искам бебе“ и ме увериха, че може да ми помогне. Бях скиптично настоена, но в деня, в който стиснах ръката на тази жена, аз знаех, че тя не само ще ми помогне, а и ще остави дълбок белег в душата ми за цял живот. В нея намерих приятел и най-вече голям Човек.

Радина е човек, който сам се е борил дълги години с голямото желание да стане майка. След като годините минават, тя решава да насочи вниманието си, силите си, енергията си към проблемите на други жени и семейства. Днес много семейства се чувстват пълноценни именно заради нейната помощ, вяра и надежда в по-доброто, в човечното.

През изминалата година Радина Велчева и фондация „Искам бебе“ направиха много. Най-важното от тези постижения бе връщането на фонд Асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването. Също така в много градове вече работят Общински фондове в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Това помага на много бездетни семейства в борбата им да имат дете.

Радина и Фондацията от две години подкрепят инициативата „Голямото семейство“. Също така с много труд, Радина стартира и Национална донорска програма на „Искам бебе“.

Имайки предвид колко голям стрес може да бъде безплодието и колко зле може да се се отрази върху партньорите, Радина от години работи и над Национална програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения.

Номинирана от Нина Николова

radina-velcheva-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Как да подкрепим номинираните?

Станете доброволци!

 

Споделете ни в каква сфера бихте могли да ни бъдете полезни – комуникации, изкуство, таланти или друго. Доброволец може да стане всеки, който е съпричастен с каузата на бездетните семейства у нас, без оглед на това дали самият той е/или е бил с репродуктивен проблем. Нашите доброволци запазват строга конфиденциалност, ако са станали преки или косвени свидетели на споделена информация от пациент.
Пишете ни на адрес: info@iskambebe.bg

Направете дарение!

 

Държавната програма за финансиране на ин витро процедурите не отпуска средства за т.нар. донорски ин витро програми, както и за много от скъпоструващите изследвания и медикаменти. Поради това ние провеждаме благотворителни инициативи или търсим дарения от отговорния бизнес.

Дарителската сметка на Фондация „Искам бебе” е в СИБАНК

IBAN BG 39 BUIB 9888 10 99 16 32 00

Дарителски SMS 

DMS ISKAM BEBE на 17 777

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva