Родилница

Мотиви

„Родилница” e сдружение, което работи за подобряване на родилните практики в България и за реално прилагане на правата на раждащата жена. Над 5 години гражданската група отбелязва Световния ден за премахване на насилието към жените – 25-ти ноември.

 „Родилница“ организират редовни срещи на група за подкрепа, работни срещи с акушерки и дули за съвместни действия по подобряване на родилната помощ в България.

Като част от кампанията „Допустимо ли е насилието“ те приканват десетки жени да споделят своите истории на родилно насилие в албума Насилието след раждането преразказано“.

Участват и активно в кампанията „Един милиард се изправят за справедливост“, която се бори срещу домашното насилие над деца и жени.

Отбелязват международната инициатива по случай Международния ден за акция относно женското здраве (28-ми май) с информация за раждането в България и защо е важно международната програма за развитие след 2015 г. да включва и правата на жените по време на раждане.

Предлагам номинацията за принос в подобряване на родилната помощ в България.Номинирани от Нели Мутафова

pregnancy-395151-426x426

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Как да подкрепите номинираните?

Станете доброволци

  • Разпространете информация в социалните мрежи или сложете банерите ни на Вашия блог или сайт.
  • Разпратете брошури и листовки до училища за бременни и родилни отделения или пък ни помогнете с превод на материали и статии за сайта ни.
  • Помогнете ни при разписването на проектни предложения, организирането на събития или с добри идеи и предложения за подобрения на родилната помощ в България!

Споделете Вашата история

Споделете Вашия положителен опит от раждането! Изпратете ни Вашата история от раждането на e-mail: info(кльомба)rodilnitza.com. Събираме истории на удовлетворени майки, за да покажем, че раждането действително дава сила.

Ако разполагате със снимки или картини, ще сме Ви признателни да ни ги изпратите, за да ги включим в електронна книга за положителното раждане.

Дарете

Сдружение „Родилница“ се издържа от членски внос и от дарения, а за момента дейността ни се извършва изцяло чрез труда на доброволци. Предстои отпечатване на нова брошура и имаме идеи за редица проекти, за чиято реализация ще ни е нужна Вашата помощ!

  • По банков път:

Сдружение „РОДИЛНИЦА”

IBAN: BG70BPBI79401073970702

BIC: BPBIBGSF

  • PayPal: nporodilnitsa(кльомба)gmail.com

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva