Сдружение „Възможности без граници“

Home > Човек на годината 2015 > Сдружение „Възможности без граници“

Мотиви

Номинирам момичетата от екипа на сдружение „Възможности без граници“, защото им пука. Пука им за привидно различните, пука им за правото на всеки един да живее с любовта на живота си без оглед на класическите стереотипи и шаблони, пука им да говорят с нечуващите младежи, пука им за бездомните хора и бежанците, осмеляват се да говорят за ЛГБТ в училище и въобще не са се спрели да обикалят България и да работят в подкрепа на правото на всеки един от нас да бъде себе си. Номинирам ги и защото инвестират времето, усилията и вниманието си за едно по-добро бъдеще, работейки с най-малките и млади, на които дават „храна за размисъл“ плюс повод и причина да преценяват другите от собствени впечатления, а не по инерция и заучени фрази. Те си имат вече трета година (буквално и в преносен смисъл) огромно сърце без омраза, което може да стане на всеки един от нас, участвал в тяхна улична акция, доброволческа инициатива, дискусия, презентация, обучения, среща с деца и младежи.

През 2015 г. работят по проекта #Online #Toler@nce, който представлява серия от образователни инициативи, ателиета и акции, следващи принципите на неформалното образование и ученето чрез правене и съпреживяване, които включват младежи доброволци от Испания, Германия, Италия и Литва и момичета и момчета от България, част от младежите будители на Пл@тформата за толерантност, номинирана през 2014 година.

Те работят на терен и влизат в училища в София, Велико Търново, Бургас, Варна, Шумен, Разград, Русе, Батак, Пазарджик, където ангажират учениците в дискусии на тема борба с речта на омразата, расизъм и дискриминация. Отделно правят акции в подкрепа на деца бежанци в Харманли и София, а най-новата им инициатива е графитът „Без омраза“.Номинирани от Ивет Добромирова

sdruzhenie-vazmozhnosti-bez-granitsi-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2015

Гласувайте за Човек на годината 2015

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva