Стана Илиев

Home > Човек на годината 2014 > Стана Илиев

Мотиви

Въпреки че е родена и израснала далеч от България, Стана вече шест години работи с нестихващ ентусиазъм по различни правозащитни каузи у нас. Тя работи в Български червен кръст, където е инициирала и подготвила няколко проекта, сред които такива в помощ на маргинализирани социални групи.

Като доброволец през 2013 г. Стана сложи началото на прекрасната инициатива срещу насилието върху жени „Извърви километър в нейните обувки“ в България и помогна за организирането на последните две издания на София Прайд.

И в момента тя работи по нови правозащитни проекти, един от които е личният ѝ проект „Добре дошъл, човеко“ – инициативата е насочена към българския бизнес и цели да се противопостави на расизма, ксенофобията, хомофобията и всяка друга форма на дискриминация.

Силният дух и убежденията на Стана я водят на всички правозащитни, природозащитни и антикорупционни протести в столицата.

Номинирана от Марко Марков

stana-iliev-356x356

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Как да подпомогнете дейността на номинираната?

Подкрепете „Извърви километър в нейните обувки” чрез:

 • Доброволчество: Търсим обществени личности, групи, диджеи, журналисти, актьори и изпълнители, които искат публично да покрепят каузата като станат лице на кампанията, като участват в шествието, в интервюта или видео клипове и фотосесии или като станат медийни партньори.
 • Дарения на дамски обувки в мъжки размери. Търсим червени и розови обувки с висок ток номера 42-48.
 • Финансов принос: подкрепете проекти, които адресират проблема насилие над жени, предлагат нови подходи за превенция и повишават обществената чувствителност към мащаба и сериозността на проблема. Дарителите могат да получат сертификат за дарение, ако изпратят име и ЕГН до: bgfund.women(кльомба)gmail.com
  • IBAN: BG59UNCR76301076570847BIC UNCRBGSF

Подкрепете София Прайд чрез:

 • Доброволчество: Търсим ентусиазирани хора от всякакви социални групи, които имат желатие да дарят време и умения за организирането на шествието София Прайд и съпътстващите го събития. Най-необходими са ни хора с опит с ПР, графичен дизайн, управление на събития и фондонабиране.
 • Финансови дарения: средствата ще се изразходват за самото прайд шествие, дизайн и украса на платформа, озвучаване, мерки за безопасност, заснемане на филм. Дарителите могат да получат сертификат за дарение, ако изпратят име и ЕГН до: bilitis@bilitis.org. Получател: Фондация Ресурсен център Билитис:
  • IBAN: BG51FINV915012USD0AZS1 – американски долар
  • IBAN: BG34FINV915012BGN0AZRY – лева
  • IBAN: BG83FINV91501214904814 – евро

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva