Станислав Георгиев и СК „Бегач“

Home > Човек на годината 2014 > Станислав Георгиев и СК „Бегач“

Мотиви

Станислав отказа работата като вицепрезидент на топ банка в Румъния, за да развива донорската култура и здравословния начин на живот в България. Той (заедно с мен) е съосновател на спортен клуб „Бегач“.

По-рано през годината СК „Бегач“ подаде жалба срещу рекламната кампания на цигари Victory, която се рекламираше в контекста на активни спортисти (колоездачи) и известни лица (актьори). Националният съвет за саморегулация (НСС) се произнесе през октомври 2014 г. в полза на „Бегач“ – рекламата е в нарушение. Ето цитат от решението: „Етичната Комисия счита, че процесната реклама е в нарушение на чл.1.1 и чл.17.5 от Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България.“
Пълното решение на комисията е достъпно тук.

Станислав е и основен двигател на 1000balkan.com – инициатива която комбинира спорта и благотворителноста в доста трудно изпитание – да изминеш 1000 километра. Самата платформа е изцяло благотворителна като всеки участник избира кауза която подкрепя и чрез приятелите си набира средства за нея.

Той е и човекът, организирал маратон Плевен – първият single-lap маратон в българия, който е и за първи път в град извън софия. Маратонът набираше средства за деца-аутисти в местната фондация БАЛИЗ. Станислав е човек, който може да моитивира много хора да са по-добри. По неговите думи „сам се чувстваш добре, ако направиш добро на другите“.Номиниран от Еленко Еленков

stanislav-georgiev-400x400

НОМИНАЦИЯ

Човек на годината 2014

Как да подкрепите номинираните?

Станете членове!

 

Спортен клуб Бегач набира членове за 2015 година. Членството струва 50 лева на година и ще ви даде възможност да участвате в управлението на клуба, организирането на събития и серия отстъпки в спортни магазини. Регистрирайте се тук.
СК Бегач има нужда от членове, които да развиват връзка с други НПО организации за подкрепа – търсим каузи за които да набираме средства чрез бягане/събития. Също така търсим fundraiser, който да кандидатства по различни програми за финансиране на проекти, свързани с движението и специфични групи – борба сред затлъстяването при децата, популяризация на здравословния начин на живот, спортна терапия за деца и възрастни със специфични заболявания.

Copyright Human of the Year ~ Created by MazeLabs ~ Illustrations by Dessy Baeva